lillamammabitchen

Alla inlägg under juli 2011

Av LillamammaBitchen - 14 juli 2011 19:08

Det kommer nog bli svårare än jag trodde att minska med rökningen, hade tänkt börja i smyg idag... men det har gått dåligt. Det är som om hjärnan är inställd på IMORGON! Så inatt när jag jobbar kanske jag behöver göra som på bilden:


 

Men jag ska verkligen försöka denna gången. Jag ska lyckas!!! Men det är lite som att göra slut med sin bäste vän...

Jag kom medan N slog mig huvudet med en liten brödkavel att jag kommer behöa berhärskning som sjutton nu under några veckor. Men jag måste tänka på alla pengar vi kommer spara! Och framförallt hur bra jag kommer må sen,,, eller det vet vi inte om jag kommer göra.


  Kisses /// LillamammaBitchen   

Av LillamammaBitchen - 14 juli 2011 14:23

Snart är det semester och man är ledig från jobbet. Vi har inte så många planer för semstern men vi har tänkt oss att åka upp till Örebro för att hälsa på min syster och hennes lilla familj sen ska vi oxå till träslövsläge och låna svärföräldrarnas husvagn. Men den främsta planen är att antingen minska på rökningen eller sluta helt. Helst sluta helt. Jag har försökt detta tidigare men det gick inte så bra, jag började röka igen... Men förra gången jag slutade var riktigt hemsk. Jag grät och var på jättedåligt humör. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Men denna gången vill jag verkligen lyckas. Så att vi kan spara de 2500 kronorna som vi röker upp varje månad. Finns det någon där ute som har testat att bli rökfri, vilka metoder använde ni? Jag är jättetacksam för råd och förslag på hur man kan slute. På facebook har jag fått massa fina förslag, bland annat:

  • Promenera
  • Ha en penna mellan fingrarna
  • Tugga tuggummi
  • Äta morötter
  • Läsa boken "Äntligen Icke-rökare" av Allan Carr
  • Ha en gummisnodd runt handleden som jag "snärta" mig själv med när jag blir röksugen (Lät väldigt smärtsamt)
  • Äta godis

Jag är jättetacksam för dessa råden men jag skulle vilja ha fler alternativ.

Sen kommer jag nog använda bloggen som lite av rökavvänjingsdagbok men det får ni stå ut med  


 Kisses /// LillamammaBitchen    


Av LillamammaBitchen - 9 juli 2011 22:32

Jag har gått en del och funderat på kvinnans roll i dagens samhälle. Tidigare har kvinnan varit den som har tagit hand om barnen och hushållet medan mannen har jobbat eller varit ute och jagat. I dagens samhälle är det fasen inte lätt vara kvinna. Ta bara till exempel vid jobbsökande, har man barn och är en mamma så är det inte lätt att få in en fot i arbetslivet eller att byta jobb. Om du är ensamstående mamma så är det nog ännu svårare. Låt oss låtsas att du som läsare är en chef och jag som har två barn kommer in för att intervjuvas.

Jag som är 28 år har två barn med två olika killar (En del tänker LUUUUDER en del tänker "ok"). Jag kan tänka mig föda fram flera barn till (men då måste jag anställa en nanny som kan ta hand om alla barnen + sambo medan jag jobbar, sen kan hon vara bra att ha så jag har någon som kan stå vid min sida när jag tillrättavisar sambon. Men med min tur så kommer sambo och hon säkert bli bättre vänner, eftersom jag jobbar vardagarna och han helgerna och på helgerna är jag ju hemma så då är ju nannyn ledig allt slutar med att kläcker fram ett dussin barn till och sambo tröttnar på min utslitna look och rymmer med nannyn... oj, kom visst av mig lite... ) då är jag inte längre aktraktiv på arbetsmarknaden, eftersom jag kommer säkerligen vara mammaledig och ta ut lite vård av sjukt barn.


Men sedan byter vi jag låtsas som om jag inte har några barn är helt anti mot att skaffa barn. Då kanske jag har en chans på jobbet, men tanken finns i chefens huvud att jag kanske ändrar mig en dag. Då är det ju dumt om jag har fått utbildning och blivit befodrad för att jag sedan ska gå hemma och drälla med ett eller två barn runt benen och glömma av allt det som jag har lärt mig på jobbet. För att innan ha varit en smart analytiker så börjar min hjärna tas över av barnvetenskap.

Alltså sätter chefer ofta ner sina fötter vid vissa befodringar, det blir stopp för kvinnan i karriären.

(Glastak betyder helt olika saker för män och kvinnor, för kvinnor är det en osynliggräns mellan dem och högsta positionen på arbetet. För mannen är det ett underbart ting för då ser man om kvinnorna en våning upp har trosor eller ej  )


Men sedan har vi samhället i sig. Inte bara i jobbsammanhang. Jag har ofta konstiga blickar när jag berättar att jag har två olika pappor till mina två barn. Sen blir inte blickarna bättre efter de frågat om jag kan tänka mig ett tredje barn och vad sambo säger om ett tredje barn, och jag svarar lugnt "vill inte han så får jag väl skaffa en älskare och skaffa ett tredje barn med tredje pappa, tredje gången gillt..." Att vara tjej och ha olika pappor till sina barn kan många tycka att är ok, men de flesta höjer fortfarande ögonbrynet, men om en pappa har barn med flera mammor är det inte många som reagerar på, han har ju sått sin vildhavre.


Nu blev det ett långt inlägg och åskan dundrar på här ute så det säkrast om jag säger god natt och berättar mer om mina funderingar en annan dag. 


Kisses /// Lillamammabitchen 

Av LillamammaBitchen - 6 juli 2011 22:52

Kom hem från jobbet, loggade in på min bloggsida, ser 5 (jag säger det igen 5) nya kommentarer! Inte illa. Varav en är från ZOEY. Där hon skriver att jag har blivit sedd som den näst intressanta bloggen i rampljuset. INTE ILLA!!!    .

Nu kommer ju det svåra att hålla bloggen intressant. Jag kommer inte skriva om mode eller om mitt fjortisliv (eftersom jag tydligen inte har något längre). Jag får fortsätta skriva om mina saker, och hoppas att folk finner dem intressanta  . Det är upp till er gott folk om jag kommer bli den nya bloggstjärnan på blogghimlen. Kanske blir jag den nya Kissie eller Blondinbella? Njaaaaa, det är väl tveksamt skulle jag tro. Jag är ju bara jag. Har inte genomgått någon plastikkirurgi, jag tycker inte om att spy... det blir svårt. Jag får bara vara LillamammaBitchen som är jag. 

Men jag vill tacka Zoey för att hon fann min blogg såpass intressant, hennes blogg var oxå intressant, den inhöll inte en massa modebilder och egobilder som vissa andra har. Jag har väldigt svårt att tycka om sådana bloggar.


Nu ska jag ta med min hybris och illaluktande fötter in till duschen, så man inte förgiftar sambon när vi väl kryper till kojs.  


Tack till alla er som läser och tycker att jag har en intressant blogg. 


 

I´m so Happy!


Kisses /// LillamammaBitchen (hög på lycka och hybris  )



Av LillamammaBitchen - 6 juli 2011 10:09

  Diss:

Igår var jag på mediamarkt igen eftersom jag tänkte ha hämtat min symaskin. De skulle nämligen få i den i veckan, så jag åkte dit. Först och främst så fick jag inte tag i någon som jobbade på den avdelningen, förrän efter ca en halvtimme eller var det 45 minuter? Personalen bara slussade mellan de olika avdelningarna. Sen medan jag stod och väntade på en ut hushållsmaskiner avdelningen medan han sålde en diskmaskin till en stackars dam som verkade lite nere. Så kuned jag inte låta bli att lyssna. Damen har alltså köpt en digitalkamera + en diskmaskin. Killen berättar för henne att det är lag på att ha en "vattensamlare" av plast under diskmaskinen, denna sålde han sedan till henne för 169 :-. Okej 169:- är inte så mycket, men ändå, om det är lag på något som han säger att det är så tycker jag inte att man ska behöva betala för det, det är ju som att betala för att betala extra för krockkuddarna eller bilbältet i bilen. Sen hinner ett annat par före mig för att prata med honom, de hade tydligen beställt kyl och frys hos dem, men bara den ena var beställd. Så de skulle få betala extra för att få hem den andra, då gällde inte längre paketpriset de hade tänkt köpa dem för. WTF?! Paret reagerade inte ens.

Sen var det min tur och jag ställde mig för att prata med honom. Jag förklarade mitt ärende, symaskin, har den kommit in än? Nej, det hade den inte. Dessa var inte ens beställda  . Jag sa då att jag ville ha tillbaka pengarna för presentkortet. Han skickade mig till informationen. Där stod en stackars tjej, som varken visste in eller ut. Då hette det att min mamma kunde få tillbaka pengarna på presentkortet, eftersom det var min mamma som hade köpt presentkortet. Sedan slussades jag till nästa tjej, som kunde hjälpa lite men inte mycket. Visst jag förstår om man inte kan få tillbaka på presentkortet, men om inte den varan jag hade tänkt använda presentkortet inte ens är beställt, så tycker jag att det borde finnas någon rättighet att få tillbaka pengarna så att man kan köpa det på någon annan affär. Mediamarkt har bara krympt och krympt i mina ögon. 

Men hur som helst ska tydligen någon från kontoret ringa till mig idag. Hoppas de är lite bättre på service än vad golvpersonalen är.



Hiss: 


Just nu hissar jag att det bara är 6 arbetsdagar kvar att jobba innan det är dags för semster. Igår slutade jag tidigare, jobbade bara 2 timmar innan jag åkte hem, det kändes underbart! Fick lite mer kraft på så sätt  .


Kisses /// LillamammaBitchen 

Av LillamammaBitchen - 4 juli 2011 12:48

Tror ni att det kanske regnar ikväll? Jag nästan hoppas lite så på det, det är nämligen så att jag råkade säga att jag ska gå på friskis och svettis sista sommargympa idag, mellan 19 och 20. Har ju nämt tidigare att jag vill bli av med min lilla putmage som jag har kvar efter N. Sen en dag stod jag en dag och pratade med grannen, som är med i friskis och svettis. Hon berättade att det skulle vara utegympa idag. Den dagen var jag fullt motiverad till att göra det. Men inte idag, fast jag förberedde mig själv på att om det regnar så kommer jag inte gå på det. Idag går jag hoppas på ett riktigt pissväder till kvällen så att jag kan ligga i min soffa och trycka i mig godis tills jag kräks  


Gå på gymping får mig automatiskt att komma tillbaka mellanstadie och högstadie tiden då man var tvingad till att ha gymnastik. Jag HATADE det, kanske för att jag inte var så bra på det heller och kanske lite för att gympaläraren gjorde klart för mig att gymnastik och idrott inte är något som passar mig. Men jag var tvungen att gå ändå.


Sen är det ett till problem, jag ahr inga som helst träningskläder hemma, kanske kanske med lite tur kan jag få mig Ps leggings och använda dem som cykelbyxor. Kanske inte är någon bra idé.


Nej, om jag kanske skulle ta och städa hallen nu medan N sover, har redan slösat en timme med att läsa...


Kisses /// LillamammaBitchen


Av LillamammaBitchen - 3 juli 2011 23:26

Som ett brev på posten så kom bananflugorna i samband med värmen till vår vask i köket.Alltid lika trevligt, trots att jag i god tid började skölja vasken någon gång i månaden med klorin och kokhett vatten, riggat fällor för dem så att de ska drunkna (en del vinäger, en del saft, en del vatten och en liten droppe diskmedel) när jag har sett en enda liten bananfluga och gått ut med soporna så fort vi har slängt frukt. Idag var den enda dagen jag inte sprang ut med soporna innan jag och barnen åkte till Borås Djurpark. Vad möts då av när jag kommer hem? Rosa elefanter som dansade på diskbänken, nej, tyvärr inte. Utan en svärm med bananflugor!  


Jag började med att slänga soporna, rigga en ny fälla och nu innan jag lägger mig blir det en klorinkur i vasken igen. Det är bland det värsta jag vet i ett hem, även om ett hem kan vara kliniskt rent men ser jag en bananfluga så mår jag illa. Nu är inte mitt hem kliniskt rent, det är stökigt och lite dammigt men det är fasen inte skitigt. Tycker att man borde hitta på något sätt att utrota dessa små j*vlarna.


Hur jädra fort kommer de inte egentligen? 


Kisses /// LillamammaBitchen


Av LillamammaBitchen - 1 juli 2011 23:31

I Onsdags fick jag ett presentkort på Madiamarkt, så att jag skulle kunna köpa mig en symaskin. Vi skulle åkt in igår men det blev lite förhinder så vi kom inte iväg. Men idag kom vi iväg  . Symaskinen var en halvtimme ifrån att hamna i min ägo. Vi gick på mediamarkt (efter att vi hade parkerat och plockat ut ungarna ur bilen) , letade på symaskinerna, stod och jämförde med två olika, men beslöt vi oss för att ta en Singer. Hjärtat bultade och jag blev förväntansfull av att få komma hem och sy lite, det var ju faktiskt ett tag sedan jag sydde,,, ca 13 år sedan, när jag gick på högstadiet alltså. Letade efter den bland lådorna, men hittade den inte. Så vi kontaktade personalen. Hon tillhörde inte den avdelningen. Men gick och hämtade en kille som hörde till den avdelningen. Vi visade honom den maskinen jag var intresserad av och även han kollade in lådorna och upptäckte att den lådan inte fanns + att det var fel pris på den maskinen + fel information  . men visst sådant kan hända. Affärer kan felmärka ibland sen var det ju så att maskinen var var billigare än vad de hade skrivit. Så långt tyckte jag verkligen att det var okej. Sen började han kolla i lådorna och upptäckte att det inte fanns några pedaler!!!  . Min första tanke var att någon snål jävel hade snott alla pedalerna och säljer dem på blocket just nu i detta ögonblicket. Men nej... säljare kom och berättade att medan de höll på att öppna butiken så hade de tömt alla pedalerna i en stor låda som sedan hade slängts, han skulle beställa nya så jag kunde ju komma och köpa min symaskin i nästa vecka  . Så nu får jag vänta igen... Men det är väl nästa vecka på måndag??  


Kisses /// LillamammaBitchen


   

Japp,,, bilden talar för sig själv,,,, en brottplats. Undra om de tog alla pedalerna?

Ovido - Quiz & Flashcards