lillamammabitchen

Alla inlägg under april 2012

Av LillamammaBitchen - 3 april 2012 08:03

Våra mornar här hemma brukar bli aningen stressiga. 

Eftersom sambo är en nattmänniksa och jag är en ansvarsmänniska (hade gärna varit nattsuddare jag oxå, men på något konstigt sätt ändrar det sig när man har fått barn). Så är det typ ALLTID jag som går med barnen. Okej, nu tar jag väl i så jag nästan spricker. Kanske kan jag få en sovmorgon var sjätte vecka. Det vill säga när jag jobbar eftermiddag och vi inte har P hemma. 

Fast sen vi fick hem Ludde så är det jag som tar hand om de stressiga mornarna, utom när jag jobbar fm men då åker jag ju hemifrån ca fem på morgonen, känns inte så schysst att väcka barnen då. Men det rör sig om tre dagar. 

Nu är det så att P är inte den snabbaste på morgonen, det tar henne ca tio minuter att klä på sig bara. Jag vet inte vad hon gör, hon väljer iaf inte kläder eftersom vi tar fram det på kvällen innan, sen ska Ns blöja bytas men eftersom det är så roligt att att bråka lite mamma när hon är stressad så springer han fram och tillbaka bara garvar med rumpan bar. Hunden springer givetvis efter, jag sitter och känner orken rinna av mig.

Sen kommer vi till frukosten. P har så mycket att berätta att hon glömmer av att äta, N har myror i rumpan och kan verkligen inte still under frukosten. Oftast slutar det med att P får KASTA i sig maten medan jag matar N genom att böja mig ner under bordet, han sitter gärna där medan vi andra äter frukost. Han håller hunden sällskap... 

Sen kommer det till frukten som ska skickas med till skolan. VARFÖR FÖRBEREDER JAG DEN INTE PÅ KVÄLLEN INNAN???!!!

Sen ska Ludde ut och göra sina morgonbestyr, ibland blir det innan Ps buss till skolan kommer som idag, då jag måste erkänna att jag hade lite koll på läget. Men oftast bllir det efter att hon har åkt till skolan. Men då ska N dra på sig alla sina kläder och jag ska oxå hålla mig varm. 


När allt detta är klart känner jag att NU, NU jävlar ska jag ta atg i hushållet, men så blir det nästan aldrig. 


När blev det kvinnans ansvar att ta hand om ALLT som finns i hushållet? Visst sambo får ta hand bilarna, tvätta dem och se till att däcken för säsongen kommer på. Men hur ofta är det man ska göra detta? Det är inget job som måste göras varje dag, eller det känns ju knappast som ett evighetsgöra. Ta bara tvätten... kommer den någonsin ta slut? Hur ser botten ut i tvättkorg? Någon som kan berätta det. Jag har sett botten på min, men det var i ca tio minuter sen kommer fram kläder som på något vis har lyckats gömma sig under tvättdagarna (mån-sön). 






Hur gör ni andra???




  /// LillamammaBitchen  

Av LillamammaBitchen - 2 april 2012 20:18

Efter en liten häktisk dag inne i knalleland med två barn som har två olika viljor, så lyckades vi komma till Ps dansskola i tid, lite för mycket i tid, vi var 20 minuter för tidiga, så kan det gå   . 

Men nu är allt handlat som ska vara handlat plus lite till. Min sambo verkligen ÄLSKAR mig just nu, eller inte,,, 


Solen har lyst idag men det har varit lite för kallt ändå. Blåsten har ju gjort så att man har frysit rumpen av sig när man har varit ute. 


Nu sover lillemannen i hushållet, jag menar ju givetvis N. Snart ska P också få krypa till kojs, hon har skoldag imorgon. 

Fast just nu ligger hon och kollar på Bamse i trollskogen som vi köpte igår. Den är faktiskt bra,,, det tycker jag oxå. Men jag kollade på den igår med henne och jag tyckte att det räckte ett tag. 


 


Mysigt värre  


Ludde njuter av solskenet.


Jag får expert hjälp vid datorn  


Trevlig kväll på er alla


  /// LillamammaBitchen         

Av LillamammaBitchen - 2 april 2012 11:32


Denna måndagen är jag tacksam för:


* Att P kom hem igår

* För att grannen öppnade dörren vid just rätt tillfälle så att vi kunde få tag på Ludde

* För att jag och Sambo har börjat prata mer med varandra och inte bara ger varandra information.

* För de få vännerna jag har som gör att livet flyter på, även om jag är dålig på att höra av mig och oftast bara ringer när jag vill gnälla, men NI finns där. Och det är jag tacksam för även resten av veckan och resten av året.

* För att mina barn är just BARN! inte några snälla söta reklambarn här inte. Utan riktiga barn som leker och stör sin mamma i stort sett hela tiden, ingen idé att jag köper hemträningsgrejer, det skulle bara vara pengar i sjön. Tack till dem för att de ser till att jag inte slösar pengar på sådan skit  


  /// LillamammaBitchen   



Ps: ni glömmer gilla denna bloggen på fb? Ni kan göra det HÄR

Av LillamammaBitchen - 1 april 2012 21:25

Denna helgen har varit jättelugn, kan jag lugnt säga. 

I fredags hände inte så mycket, vi var hos mamma och grillade och tvättade bilarna. Eller Sambo tvättade bilarna medan jag fick hålla koll på en hund som VÄGRADE lyssna när han var lös och mammas grannar var ute. Så det blir att köpa en LÅÅÅÅNG lina (spårlina tror jag att de heter) och börja träna honom på inkallning igen. Jag menar det har gått så bra alla andra dagarna men nu har han kommit in någon trots fas som jag kan erkänna att jag inte tycker om ett dugg. 

Nu ikväll stack han igen, vilket han inte brukar göra när jag släpper honom på ängen här utanför, men idag VÄGRADE han komma och sprang runt som en liten tok ÖVERALLT. Till sist sprang han in hos grannen som råkade öppna dörren just då. Tur att man har så snälla grannar. Så imorgon blir det att inhandla en spårlina och träna skiten ur både honom och mig. Kanske skulle man passa på att köpa spårlina till barnen oxå!  


I lördags var och N inne i knalleland och härjade loss med plånboken  . Något som sambo inte blev så förtjust i. Eftersom jag köpte One Piece till lille N. Kolla så cool han blev:



Gissa om han är nöjd nu?


Efter shoppingen i Knalleland så åkte vi för att fika med en kollega och så handlade vi med henne oxå. Hon höll på att storkna när hon såg att N kunde låsa upp min telefon och starta sina spel på den  . Men vad kan man säga, hans pappa är ju tekniknörd. 

Senare på eftermiddagen när vi skulle ta våran promenad med Ludde så fick vi med oss två barn. Det var grannens barn. Det var så trevligt så, efter promenaden tröttade de ut N och Ludde lite extra med några promenader runt huset  . Hade två grabbar som sov gott här på kvällen då. 


Idag har vi helt ärligt inte gjort ett skit. Jag fastnade framför tvn när N sov middag. Det var ett maraton med Teen Mom 2 på MTV. Och jag kunde inte slita mig! Men när N vaknade var det dags att laga mat. På något sätt lyckades jag ha sönder ugnsformen av glas som jag hade kycklingen i. Jag tappade den inte eller så, utan den sprack efter 20 minuter i ugnen. SKITkonstig.

Så nu måste jag handla en ny sådan OXÅ!  

Inte nog med att den gick sönder brandlarmet började tjuta eftersom all marinad rann ut i ugnen och gjorde så att det började ryka något så hemskt inne i ugnen, och detta spred sig vidare ut, eftersom jag mitt smartass öppnade ugnsluckan. Men det var jag ju tvungen att göra för att få ut kycklingen...


Sen kom ju underbara P hem!  


Så kvällen har varit jättebra. Jag har inte rört ugnen och det är lugnt och fridfullt, förutom när hunden stack. Så här är min shoppinglista för veckan:

1. UGNSFORM

2. SPÅRLINA!


Nu hoppas att resten av veckan blir lugn och harmonisk...


  /// LillamammaBitchen  

Ovido - Quiz & Flashcards