lillamammabitchen

Alla inlägg under januari 2012

Av LillamammaBitchen - 15 januari 2012 13:05

Japp, här håller jag på att städa bort julen medan lillemannen och sambon sover, P håller på och spelar med min telefon, så gissa vem som får ladda batteriet i den senare idag  . Fast egentligen är jag inte så sugen på att städa undan julen, är sjukligt irriterad och trött idag. Känner för att bara krypa upp i soffan och kolla på en snyftare med en bägare Ben och Jerry´s glass och en filt över mig. 

Det sjuka är att jag vet inte varför jag är på så pissigt humör idag. Det finns inget som har kunnat trigga igång mitt dåliga humör idag, barnen har skött sig bra och sambo har inte varit vaken så han har inte heller kunnat retat upp mig. Men det är väl något i luften som gör mig pisst off idag. Kanske beror på att jag är trött, och att det ska lagas spagetti och köttfärssås till mat idag. Jag är så less på den rätten. Men barnen älskar den och sambo kan få med sig en matlåda till jobbet. Smidigt och alla utom jag blir nöjda.


Det känns bra konstigt att inte kunna logga in på fb idag. Jag har haft lite abstinens men jag har klarat mig bra ändå. Men ändå undrar man vad som händer där inne. Hur sjukt är det? Men jag har iaf strukit tre par gardiner och fått upp dem i fönstret idag, det är ju bra jobbat eller hur?

Nu är det bara alla tomtar som ska väck... och jag tyckte inte att vi plockade fram så många men just nu känns det som om det vore en miljon tomtar. Nästa jul rymmer jag hemmet och flyttar in i en grotta utan tomtar, kan bli den nya Grinchen  


  /// LillamammaBitchen   

Av LillamammaBitchen - 14 januari 2012 22:38

Nyss gjorde jag något som jag inte trodde jag skulle göra, men jag tänkte många gånger och till slut gjorde jag det. Jag inaktiverade mitt facebook. Utav den anledningen att jag känner att jag sitter och glor där på tok för mycket. Till ingen som helst nytta egentligen, jag har inte mer kontakt med folk den vägen ändå. Men nu kom jag på att jag måste aktivera den ändå snart kanske efter helgen... jag var i kontakt med tjej angående ett större köksbord med sex stolar, känner att vårat köksbord blir lite litet när det kommer besök. När det bara är vi fyra i familjen hemma fungerar den utmärkt, men när man får besök så blir det för litet med en gång. Vi har nämligen bara fyra stolar. Men men det får lösa sig sen. 


Men helt ärligt. Har ni mer kontakt med era RIKTIGA vänner bara för att ni har fb? Jag känner att jag inte har det. Det är en evighet sen jag träffade någon av dem. Men det är klart alla har fullt upp med familj, barn och jobb. Men har man verkligen så mycket att göra att man inte hinner ringa eller skicka iväg ett sms? Måste man ha all kontakt via facebook? Jag lessnade helt enkelt, får se om det är någon som kommer märka att jag är borta. 


Och all denna prestationsångest man får. Alla dessa SUPERHURTIGA människor som tränar och tränar äter rätt, städar och skrubbar varje dag. Men hinner man verkligen göra allt det där, om man bara hänger framför datorn hela tiden. Nej, nu ska jag försöka leva lite fbfritt ett tag... undra hur detta kommer gå  


  /// LillamammaBitchen  

Av LillamammaBitchen - 11 januari 2012 22:48

När jag jobbar så lyssnar jag VÄLDIGT mycket på radio. Eftersom jag har på hörselkåporna i ca 7 timmar, så hinner jag höra många nyhetssändningar. Idag så hajade jag till när jag hörde att systembolaget har ökat sin försälning av dyrare viner. Starkspritsförsälningen har gått ner, men fin vin förälning har gått upp. Kanske dags att slå larm? Jag menar, just nu pågår en riktig häxjakt mot oss rökare (ja, jag har börjat igen... ), men det är helt okej att dricka en massa vin, men ta en cigg till vinet det får man INTE! Då är man DÅÅÅÅLIG människa som kommer brinna i helvetet tillsammans med alla andra rökare. 


Men sen är det ju inte så konstigt att vinförsälningen har ökat. Om vi kollar i en tv-tablå så finns det X antal matlagningsprogram. Där de lagar god mat och läskar oss med den. Sen i slutet när de ska visa upp denna underbara rätt som bara tar en timme att göra i tvns lilla underbara värld (men betydligt längre när man testar på hemma!), så kommer en liten notis "till detta kan man dricka detta underbara vinet... BLA BLA BLA". Det visas inte bara på fredagarna utan mån - sön helst på primetime. Klart att alla springer till systemet och handlar detta vinet. Sen om ca 10 - 20 år kommer vi ha en massa halvalkisar i vårat land som vi kommer jaga eftersom de dricker så nedrans mycket vin. Tror att staten har tänkt ut detta i takt med att de höjer momsen på allt annat, typ mina cigg. 

"vi gör så att folk blir beroende av vin istället då tänker de inte på att vi höjer skatter lite här och där, de kommer vara så glada och småberusade hela tiden och dagen efter mår de så illa eller har huvudvärk, djuka människor gnäller inte" Så tror jag de har tänkt. 


 

Skål på er! 


  /// Kisses lillamammaBitchen 

Av LillamammaBitchen - 10 januari 2012 07:57

P, 6 år, går precis som alla andra 6-åringar på förskoleklass. Vi är inte direkt morgonpigga någon av oss, utom N men han går ju och lägger sig mellan 19 och 20:00 varje dag så han får ju sin sömn. Men jag tycker inte om att gå upp tidigt för att förbereda P till förskoleklassen. Jag är astrött och vill bara lägga mig. Men när hon har klivit på bussen till skolan så brukar N vakna och då är det bara att vara vaken oavsett man vill eller ej. Jag önskar verkligen att skolan kunde börja senare, vet ju själv hur slut man var när man började skolan klockan 8 på morgonen. Nu straffas igen tack vare skolväsendet att gå upp tidigt på vardagarna. Me don´t like that! Nu skulle jag vilja krypa ner under täcket igen och sova tills P kommer hem 11:15 men det går ICKE! Terroristen är vaken och ligger och leker i sin säng. Det kommer bli en dryg dag idag...


  /// LillamammaBitchen

Av LillamammaBitchen - 9 januari 2012 23:45

Läste på Aftonbladets hemsida idag och igår om två helt olika barn som har behandlats väldigt illa av sina föräldrar, en tio årig pojke blev lämnad utanför en idrottshall, av sin far, efter en innebandymatch. Anledningen till att pojken blev lämnad var att han spelade uselt den dagen. Han skulle tydligen gå hem från Uppsala till Stockholm. Det gör honom säkert till en bättre spelare... eller inte!

En tjej blev slagen hemma, oxå tio år, för att hon inte diskade eller städade. Hon blev även utelåst på balkongen i 12 timmar! Detta kommer säkert göra henne till en bättre städerska och dotter,,, troligen INTE!

Jag blir så arg på dessa föräldrarna (pappor i båda dessa fallen, men det kunde lika gärna ha varit mammor...), jag blir så arg att jag har lust att ge dem några hundra high fives, I ANSIKTET!


Visst barn har en tendens att göra oss föräldrar GALNA! Både på gott och ont. När de födds kan de driva en till ruinens brant med sitt skrikande och gnällade, speciellt när man inte förstår dem. Efter några nätter utan sömn och kanske bara några timmar slumrande på soffan ( inte alltid sammanhängande) så är man inte så mycket till människa. Man är mer som ett kolli själv. Man är i stort sett beredd på att lägga ut barnet på blocket eller tradera, man skulle till och betala en hemlös gubbe/tant att ta barnet, bara några timmar. BARA MAN FÅR SOVA! Eller som Magnus Betnér säger " man är beredd på att kasta barnet från balkongen och själv hoppa efter".

Men sedan kommer man förbi det stadiet, då kommer man in i trotsåldrna, som det heter. Men jag tror inte på att det finns trotsÅLDRAR, ALLA ÅLDRAR ÄR TROTS! Min mamma brukar säga att vi "vuxna" barn fortfarande är i trotsåldern. Kanske ligger det något i det?

Men ser vi på mina barn nu N är snart 2 år och P är 6 år. Två helt olika åldrar men de båda kan driva mig till VANSINNE! N med sin totala vägran att göra något som han inte finner är roligt för tillfället det kan vara allt från äta till att duscha. Ibland vill han inte ens leka. Och när N inte vill något så är det tvärstopp. Häromdagen ville han inte ta på sig jackan när vi skulle åka iväg, helt ärligt var jag beredd på lämna ungen hemma och åka utan honom. Problemet var bara att Sambo jobbade, detta skulle betyda att N skulle vara ensam hemma. Då kom jag och tänka på alla hemskheter som kunde hända honom, så jag tvingade på honom jackan medan han låg på golvet och stortjöt och sparkade. När jackan var på och vi hade öppnat dörren så var det som om inget hade hänt. Han var glad igen och överlycklig över att få hålla i hemnycklarna.

P kan däremot driva en till vansinne med sina frågor. Jag missade någonstans i föräldrakontraktet att man skulle vara en allvetare, man ska tydligen kunna allt som rör himmel och jord samt vara ett matematiskt geni.


Men ni som funderar på att försöka få ett barn eller har ett på väg (det första?)tänk då på att barn skriker, de gnäller, de bajsar och kissar (inte alltid i blöjan, ibland kan golvet, tvmöblen eller DU vara målet...), de stökar ner, de frågar, de tappar tänder, de är ENVISA, de kan läsa av dig bättre än många vuxna kan, de trotsar och de är egna individer. De har dåliga dagar de har bra dagar, precis som du!

Detta ger dig INGEN som helst ANLEDNING att lämna ditt barn efter en urusel insats i en match vid en idrottshall eller låsa ut barnet i tolv timmar eftersom den inte har diskat. Det ger dig inte heller någon anledning att slå eller misshandla ditt barn på NÅGOT sätt! När barnen föds har de inte en aning om hur livet är, det är DITT jobb som förälder att älska det och visa att de är värt ALLT för dig (du behöver inte köpa allt för det).

Barnen vill oftast bara en sak, att vara älskade och trygga. För om sanningen ska fram så gör de många bra saker oxå   


 

Mina trollungar, de gör mig gaaaalen, lite varje dag faktiskt  


  /// LillamammaBitchen 

Av LillamammaBitchen - 8 januari 2012 17:03

Idag skulle jag och N koncentrera oss på städning, men det gick så där bra med det. Vi har mest lallat runt i lägenheten och inte gjort så mycket. Bara det som har fallit oss in. Jag har byggt med klossar och han har rivit ner det jag har byggt  . Underbart, det är precis så det ska vara. Sen var vi ute en sväng och kikade i förrådet och hittade Ps gamla plastiga trehjuling som N blev förälskad i. Så vi körde några varv med den på gården men det blir lite kallt om fingrarna att springa runt med en trehjuling. 

Men vi staädade Ps rum iaf. Dammsög och skurade sen försvann all energi på något konstigt vis. Nu strax innan vi skulle åkt för att hämta P hos sin pappa så har N somnat i soffan och det går inte att väcka honom! Tur nog så kunde Ps pappa lämna av P istället. Så vi får hoppas att lille N vaknar snart så vi kan åka till ica och inhandla tacogrejer  


 

Rediga N hjälper mamma att städa  


 

Så nöjd på en plastig trehjuling  


 /// LillamammaBitchen  

Av LillamammaBitchen - 8 januari 2012 09:25

Idag har jag sovit som en stock, det har lille N oxå gjort. Idag kommer äntligen den stora tjejen hem. Som hon har varit saknad. Vi har varit och köpt en större säng till henne i veckan så det kommer bli spännande och se vad hon tycker om den när hon kommer hem.

Fast jag berättade för henne igår att vi hade köpt en ny säng till henne. Igår "lånade" vi henne från hennes pappa så att hon fick följa till mormor för att äta lite middag. Mor min bjuder nämligen alltid på middag när det trettondagen så det var ju lite lyxigt. 


Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på jag och N men det lutar mot städning. Om inte något mer intressant dyker upp. TYp en fika eller någon bra film. Varken jag eller Noel känner oss riktigt hundra, är nog en förkylning som är på g... fasen, det är inte roligt.


Ha en riktigt trevlig dag alla därute :)


  /// LillamammaBitchen 

Av LillamammaBitchen - 6 januari 2012 10:22

Japps, då har det varit 2012 i 6 hela dagar idag då. Jag kan säga att det är svårt för mig att förstå att iår fyller P 7 år och N fyller 2. Jag, ja jag,, jag fyller 25  . Skämtåsido... jag blir 29. Jag tänkte häromdagen att innan jag fyller 30 så ska ja minsann... men sen kom inte längre för då slog det mig att jag fyller 30 om ett och etthalvt år. Oj! Vart tog alla åren vägen? Helt plötsligt kände jag mig gammal. Men jag är inte så gammal, det vet jag men ändå. Min hjärna är så snäll och låter mig tro att jag är typ 25 hela tiden, tills jag börjar räkna på vissa saker och verkligheten kommer ikapp mig. Kommer ni ihåg när man var 18 och någon sa att de var 30, då tänkte man OJ SHIT! Vad gammal människan är.  Men sanrt är jag där själv *hahaha*.


Idag ska jag och N åka och leka av oss i Leos lekland i Borås. Oj, vad roligt vi ska ha, eller vi får se, N har kommit i en fas (trots) som är lite smått gnällig, han gnäller väldigt lätt, inte när han slår sig men när när han känner för det. Alltid lika roligt. Som nu har jag lyssnat på hans ljuva stämma när jag la honom. Ungen höll på att somna i soffan så jag tog med honom till hans säng, men där så började han grina. Så jag lyssnat på hans grinade en bra stind nu, men nu låter det som om han har gett upp och somnat.  


Hoppas alla har haft en fin början på detta året, P och kusinerna firade in det nya året i sina onepiece.

 

Jag tror tjejerna kommer skämmas för denna bilden om några år, men vad gör det,,, idag är den störtskön!


  /// LillamammaBitchen

Ovido - Quiz & Flashcards