lillamammabitchen

Alla inlägg den 11 januari 2012

Av LillamammaBitchen - 11 januari 2012 22:48

När jag jobbar så lyssnar jag VÄLDIGT mycket på radio. Eftersom jag har på hörselkåporna i ca 7 timmar, så hinner jag höra många nyhetssändningar. Idag så hajade jag till när jag hörde att systembolaget har ökat sin försälning av dyrare viner. Starkspritsförsälningen har gått ner, men fin vin förälning har gått upp. Kanske dags att slå larm? Jag menar, just nu pågår en riktig häxjakt mot oss rökare (ja, jag har börjat igen... ), men det är helt okej att dricka en massa vin, men ta en cigg till vinet det får man INTE! Då är man DÅÅÅÅLIG människa som kommer brinna i helvetet tillsammans med alla andra rökare. 


Men sen är det ju inte så konstigt att vinförsälningen har ökat. Om vi kollar i en tv-tablå så finns det X antal matlagningsprogram. Där de lagar god mat och läskar oss med den. Sen i slutet när de ska visa upp denna underbara rätt som bara tar en timme att göra i tvns lilla underbara värld (men betydligt längre när man testar på hemma!), så kommer en liten notis "till detta kan man dricka detta underbara vinet... BLA BLA BLA". Det visas inte bara på fredagarna utan mån - sön helst på primetime. Klart att alla springer till systemet och handlar detta vinet. Sen om ca 10 - 20 år kommer vi ha en massa halvalkisar i vårat land som vi kommer jaga eftersom de dricker så nedrans mycket vin. Tror att staten har tänkt ut detta i takt med att de höjer momsen på allt annat, typ mina cigg. 

"vi gör så att folk blir beroende av vin istället då tänker de inte på att vi höjer skatter lite här och där, de kommer vara så glada och småberusade hela tiden och dagen efter mår de så illa eller har huvudvärk, djuka människor gnäller inte" Så tror jag de har tänkt. 


 

Skål på er! 


  /// Kisses lillamammaBitchen 

Ovido - Quiz & Flashcards