lillamammabitchen

Alla inlägg under februari 2012

Av LillamammaBitchen - 9 februari 2012 20:12

När P var ca tre år så började jag sjunga en visa för henne när vi smörjade in hennes ansikte. Den hänger i än idag, jag kom och tänka på det när hon hade duschat idag. När hon skulle smörja sitt ansikte bad hon mig sjunga "sången". Jag log lite samtidigt som jag sjöng ( väldigt falskt men jag sjöng  ): 


" Vi ska faktiskt ut idag

Mitt lilla fejs och jag

Munnen där

Ögon där

Kinder, näsa jaa

Vi ska faktiskt ut idag

Mitt lilla fejs och JAAAAAG" 


Visst är det otroligt hur en sak som började som ett skämt en sen kväll, när hon trotsade, ledde till att man får göra det varje gång hon ska smörja ansiktet. Det roliga är ju att N oxå har börjat med att man ska sjunga denna visan för honom. Han vägrar att låta mig smörja ansiktet på honom om jag inte sjunger visan. Men när jag börjar sjunga den så låter han mig smörja hans lilla ansikte  



    


  /// LillamammaBitchen 

Av LillamammaBitchen - 8 februari 2012 20:01

Ojojoj, en trött LillamammaBitch här idag. Ska jobba näst sista natten för denna veckan inatt. UNDERBART! 

Jag satt och funderade på hur trött jag kommer vara när jag är 75 och har jobbat så här i MÅNGA år. Tyckte faktiskt att Reinfeldt borde komma och testa och jobba med mig i några månader och GIVETVIS ha samma lön som jag. Klart att man kan rekomendera att det svenska folket ska jobba tills de är 75 medan man själv kan gå i pension när man är 50 år. 

Släpp för guds skull inte in de unga in på arbetsmarknaden, det kan ju vara farligt, men det är ju klart jag kan ju behöva en personlig assistent som hjälper mig med mina arbetsuppgifter strax innan jag går i pension. En musklig liten kille som går jämte och hjälper mig... det verkar inte vara en dum idé.  



  /// LillamammaBitchen  

Av LillamammaBitchen - 3 februari 2012 22:27

Idag har denna lata familjen hållit igång. Sambo har städat medan jag och N åkte till Leos lekland med moster H och kusinen M. Och så passade jag på hämta upp en lökskärare som jag köpte via en loppis på FB. 

På Leos lektes det och stojades till en början men sen tröttnade vi mammor på att klättra och åka kana så vi beslöt oss för att ta en fika med barnen. Barnen fikade ju MYCKET snabbare än vad vi mammor gjorde så Kusin M tog med N på en liten busrunda inne i leklandet. Det var knappt något folk där så det kändes rätt säkert att släppa iväg dem själva. Vi hade ju någonlunda uppsikt över dem. Men jag upptäckte dem en gång skrämma slag på en farmor som stod och väntade på sitt barnbarn vid den uppblåsbara kanan. Lille N klättrar i den halkiga stegen och kusinen M tätt bakom honom, men de kom upp och de kom ner. Farmodern kollade på mig som om jag inte var klok eftersom jag inte blev ett dugg rädd. Men de klarade ju det. Man måste ju låta barn testa sina vingar  . Visst det såg liiiiite farligt ut när de åkte ner, M höll om Ns ben samtidigt som N låg på rygg och asgarvade. Men det var inga ben brutna, bara två glada grabbar med 4 års ålderskillnad  


Efter Leos åkte vi till barnens mormor där vi fick den delikata lunchen bestående av stuvade makaroner och köttbullar.


På vägen somnade N så gott i bilen att jag kunde inte väcka honom när vi skulle in på ica för att handla lite mjölk. Jag vet att det var dåligt av mig, men jag lämnade en sovade liten kille i den låsta bilen medan jag snabbt sprang in för att handla mjölk  . Men ibland har nöden ingen lag... 


Det andra bästa var när vi kom hemm och jag upptäckte att sambo hade städat i lägenheten  . Det gjorde mig glad. 

Nu på kvällen har jag och syrran bestämt vart i Tallinn vi ska bo medan vi tar ett litet break från det stressiga vardagslivet. Nu ska det bara bokas, men det ordnar syrran.


Här med säger jag GOD NATT och går och lägger mig i sängen, it is just another day in paradise  



  /// LillamammaBitchen        

Av LillamammaBitchen - 2 februari 2012 23:38

Nu är det HELG! Så underbart. Och så är det kalas i helgen oxå, alltid lika gött att få åka och äta tårta, ÄLSKAR tårta och det bästa är att jag kan äta hur mycket som helst utan att det syns på mig. Mer än lite grädde runt munnen, men men ingen är perfekt, men jag är bra nära  


Sen har jag hittat en blogg om spöken   eller nja, andligheter kanske man ska kalla dem. Jag tror STENHÅRT på att det finns saker omkring oss som vi inte kan se, men jag väljer att inte gå in på det mer ikväll, eftersom jag vill gärna kunna somna ikväll. 


Så nu gör vi alla som N och drar på oss huvudetskyddet och rusar in i helgen   



  /// LillamammaBitchen       

Av LillamammaBitchen - 1 februari 2012 23:08

Ytterligare en dag närmare helg och det GILLAR jag  . Idfag gick det lite bättre att jobba än igår så imorgon hoppas vi på att det ska gå SUPER! Sen rullar helgen igång på fredagen. UNDERBART! Denna gången hoppas jag att den inte går lika fort som förra  . Men jag talar erfarenhet att den troligen kommer göra det. 


Jag tänkte varna alla för en kass film. Den senaste Twilight filmen... kan man ens kalla den för en film? Jag som trodde att den skulle vara jättebra. Men jag hade bara en tanke i huvudet nästan hela tiden. Hur kan de ha sex? Jag menar är inte vampyrer mer eller mindre döda? De är väl bara en snyggare och mer blodtörstig variant av zombies? Och alla som vet det där med blommor och bin vet att när en man får stånd så är det blodet i hans hjärna som åker en tripp till snoppen, men vampyrer har väl inget "rinnande" blod, eller? Eller så är det så att de manliga vampyrerna har stånd hela tiden, men det går ju inte heller för då hade de ju inte kunnat tänka...


Och bäbisen sen, vad var det för mjäkigt? Hallå!!! Ungen ville ju bara ha blod när den låg i magen och den ville BARA ha blod och sedan kommer den ut och är helt "normal". Nej, idag ska jag kolla på den första filmen i denna "sagan" har ju bara sett de två senaste. Så jag får nog följa upp de andra två oxå. Då kanske jag fattar lite mer. Kanske finns svaret till mina frågor i dessa två filmerna?


Men det var en sak som var bra... det var låten i eftertexterna:


Men annars var den inte sevärd tyckte inte jag  


  /// LillamammaBitchen      

Av LillamammaBitchen - 1 februari 2012 11:40

Var en snabbsväng på ica innan och såg detta: 



Senaste mattillbehöret kanske? Tvättmedel *YUMMIE*


LQTM (Laughing Quietly To Myself)  


  /// LillamammaBitchen    

Ovido - Quiz & Flashcards