lillamammabitchen

Alla inlägg den 28 juli 2013

Av LillamammaBitchen - 28 juli 2013 10:54

Satt innan och läste Aftonbladet via mobilen. Deras läsarfråga idag var om man skulle börja bötfälla alla rökare för att de slänger fimpar på marken. Min undran är vem ska springa runt och vara fimppolis? Jag vet att det finns gott om fimpar på marken och ölburkar och annat smått och gott. Som tuggummi.
Det ser inte vackert ut, det förstår även jag. Men istället för att bötfälla så borde man kanske tackla det på ett annat sätt som tex fler askkoppar där man ser det behövs, framför butiker eller liknade. Nu menar jag inte precis vid dörren som de är idag. Utan kanske några meter ifrån dörren. Även vid promenadstråk kan det vara bra med askkoppar. För tro det eller ej så promenerar även vi rökare ;).
Sen hade de ett annat förslag om att tobaksbolagen skulle betala städningen av fimpar. Helt okej förslag tycker jag. Priset på cigg kommer väl gå upp någon krona men det kan det ju vara värt. Men då ska även tuggummiföretagen börja städa upp alla tuggummin som ligger på marken och kennelklubbar skulle kunna gå ut och ta undan hundbajs som hundägare inte plockar upp.
Tycker det är upp till den vuxna människan att själv se till att man inte slänger fimpar på marken, inte spottar ut tuggummi och att man plockar upp sin egen hunds avföring. Svårare än så är det inte.


Kisses /// lillamammabitchen.

Ovido - Quiz & Flashcards